Najvisi vrhovi

Prestonica srpskog planinskog turizma, prepuna gostiju i tokom leta i tokom zime, okruzuju  visovi Tornik (1.496 m), Cigota (1.422m) i niz nizih.

Tornik je najvisi vrh Zlatibora i visok je 1496m. Udaljen je desetak kilometara od Kraljevih Voda, centra Zlatibora i poznatog turistickog mesta. Do njega se dolazi tako što se od Voda krene prema Podgorici magistralnim putem i nakon dva kilometra se skrene desno. U blizini se nalazi akumulaciono Ribničko jezero i postrojenje za preradu vode. Tornik okruzuju zlatiborska sela. 

 Ukupan kapacitet skijalista je oko 5.400 skijasa na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa sestosednom zicarom, kapaciteta 3.000 skijasa na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijasa na sat. Cetri staze, Cigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za vestacko osnezavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.

U ski centru Tornik nalazi se i posebna vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja, kao i sama zicara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruza neizmerno zadovoljstvo i uzbudjenje svima koji odluce da je isprobaju. Ski centar je opremljen i decijim igralistem i karuselom.

Postavi komentar